Volvon sisarbrändi esitteli sähköauton – 500 km yhdellä latauksella

Autot Digi Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautojen maailmassa kehitys on parhaillaan kiivasta, ja monet tunnetut automerkit esittelevät omia tulevaisuuden tuotteitaan. Nyt vuorossa on ollut Volvon Polestar, joka on esitellyt Polestar 2 -nimikkoautonsa, joka on täyssähköinen citymaasturi.

Kuva: Polestar

Geneven autonäyttelyssä esiteltävä 408 hevosvoiman nelivetoinen Polestar 2 on tarkoitettu kulkemaan yhdellä latauksella 500 kilometrin matka ja siinä on 78 kilowatin akusto. Esimerkiksi Teslan Mosel S -mallia on viime aikoina myyty pääasiassa 75 – 100 kilowatin akustoilla. Automallin erikoisuus on keltaiset turvavyöt.

Polestar 2 -sähköauton hinnaksi kerrotaan tulevaisuudessa noin 40.000 euroa, mutta valkuvaiheessa hinta on vielä puolitoistakertainen. Suomeen uutuutta saadaan vielä odottaa, koska automalli tulee myyntiin vuonna 2020 Pohjois-Amerikassa, Kiinassa ja muutamissa Euroopan maissa.