Mies kuvasi suojatietä Vietnamissa – ylittäminen hengenvaarallista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vietnamin pääkaupunki Hồ Chí Minh on samalla koko maan suurin kaupunki. Kaupunki tunnettiin ennen nimellä Saigon. Siellä asuu nykyisin noin 13,5 miljoonaa ihmistä.

Suurkaupungin liikennekulttuuri saattaa nostattaa rauhallisempaan menoon tottuneen kulmakarvoja. Nyt nettiin on julkaistu video, kun länsimaalainen mies yrittää ylittää tien Vietnamin pääkaupungissa, jossa liikenne on yhtäjaksoista ja vilkasta. Hän on kuvannut yrityksensä videolle.

Videolla näkee, että tiellä on suojatie, mutta ajoneuvot ajavat sen yli hidastamatta. Vilkkaaseen liikenteeseen tottuneet kuljettajat kuitenkin hidastavat jalankulkijan nähdessään. Harva kuitenkaan lähtisi vapaaehtoisesti ylittämään tietä samassa paikassa, koska törmäysvaaran riski on todella suuri.