Tutkijat loivat uudenlaisen chilikastikkeen – iskee kuin hämähäkin purema

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Kauppojen hyllyiltä löytyy nykyään chilikastikkeita niin miedompien makujen ystäville kuin todellisille masokisteillekin. Nyt tutkijat ovat kehitelleet kastikkeen, joka soveltuu todennäköisesti lähinnä hurjimmille chilipäille.

Iso-Britannian Sandwichissa toimiva Venomtech-laboratorio tutkii erilaisia myrkkyjä lääketieteessä käytettäväksi. Nyt laboratorio on kuitenkin laajentanut repertuaariaan mausteisiin.

Steve’s Scientific Sauce on chilikastike, joka jäljittelee trinidadin puutarantula -hämähäkkilajin myrkyn vaikutusta. Yhtiön perustaja Steven Trim kertoo Ladbiblen mukaan kastikkeen chili aiheuttaa samankaltaista kuumotusta kuin hämähäkin myrkky.

Hämähäkkikastiketta luotiin alun perin 48 pullollista halloweeniksi. Koska ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun, päätti yhtiö luoda lisää Steve’s Scientific Sauce -kastiketta.