Onnellisen avioliiton yksinkertainen salaisuus: Sano kiitos

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tekikö hän sinulle aamupalaa ja keitti kahvia? Pyysikö hän viereensä hierottavaksi? Toiko hän kaupasta sinulle lempisuklaapatukkasi? Ole kiitollinen.

Yksi parisuhteen kulmakivistä on kiitollisuus. Kumppania tai hänen tekemisiään ei saa ottaa itsestäänselvyytenä, mikäli haluaa vahvistaa rakkautta ja liiton kestävyyttä. Personal Relationships -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan kumppanilleen kiitollisuutta osoittaneet pariskunnat olivat keskimäärin laadukkaammassa ja onnellisemmassa avioliitossa.

Kiitollisuuteen kuuluu se, että tuntee olevansa arvostettu ja sitoutunut liittoon. Tutkijoiden mukaan jo pelkästään kiitoksen esittäminen kumppanille on tarpeeksi vahva viesti estämään avioeron. Muista tämä, kun hän seuraavan kerran soittaa ja piristää huonoa päivääsi.