Lapset ajavat miniautoilla sairaalan leikkaussaliin – poistaa pelkoa, jännitystä ja ahdistusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kalifornialaisen Doctors Medical Centerin sairaalassa on otettu pienet potilaat huomioon erityisellä tavalla. Lapset saavat ajaa operaatiohuoneisiin sähkökäyttöisellä ajoneuvolla. Lasten autolla ajeleminen poistaa jännitystä ja ahdistusta.

BuzzFeed News on julkaissut Instagramissa videon Kalifornian Modestossa sijaitsevasta sairaalasta. Videolla nähdään, kuinka sairaalan lapsipotilaat ajelevat operaatiohuoneisiin hienoilla leikki-ikäisille tarkoitetuilla sähköautoilla. Sairaalan hoitajana työskentelevä Kimberly Martinez keksi idean.

– Lasten operaatioon liittyvä pelko hälvenee automatkan aikana. Vanhemmista eroon joutuminen leikkauksen takia voi olla pienelle potilaalle tramatisoivaa, Martinez selventää.

Pikkupotilaat voivat ajaa sairaalan käytävillä joko mustalla tai vaaleanpunaisella autolla. Toinen autoista on yhden Doctors Medical Centerin työntekijän ja hänen perheensä lahjoittama. Samaa ideaa voisi hyödyntää myös suomalaisissa hoitolaitoksissa ja sairaaloissa.