Malli tylyttää Khloe Kardashiania laihdutusvalmisteista: ”Ovat vaarallisia!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä kuohuu parhaillaan keskustelua Kardashianien tavoista markkinoida erilaisia tuotteita. Osa somenäkyvyyttä heidän avullaan saavuttaneista valmisteista ei ole Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksymiä.

Kehopositiivisuutta ja terveitä elämäntapoja hehkuttava televisiojuontaja ja malli Jameela Jamil on arvostellut kovasanaisesti seurapiirijulkkis Khloe Kardashianin mainostamia laihdutusvalmisteita. Jamilin mukaan laihdutusteet aiheuttavat ripulia ja siten vaarallisen tavan pudottaa painoa. Tällaiset tuotteet voivat olla todella vaarallisia esimerkiksi syömishäiriöistä kärsiville nuorille.

Khloe Kardashian vastasi Jameela Jamilin huoleen, että ei aio lähteä mukaan negatiivisen energian täyttämään keskusteluun. Hänen mukaansa suurinosa faneista hyötyy ja rakastaa heidän suosimia tapoja, lisäksi hän myös todistettavasti kuntoilee ja valmistaa itse ruokansa. Samassa New York Timesin haastattelussa Kim Kardashian sanoo, että sosiaalisen median avulla tapahtuva tuotemainonta on helppoa rahaa etenkin pienten lasten vanhemmille.

Ihmiset ovat nyt kysyneet, tarkoittaako tämä tuotteiden mainostamista ihmisten terveyden kustannuksella ainoastaan siksi, että niistä voi tienata hyvin? Jameela Jamil ja monet muut ovat sanoneet, että myös heille on tarjottu mahdollisuuksia kyseenalaisten laihdutusvalmisteiden markkinoimiseen, mutta eivät ole lähteneen moraalisista tai eettisistä syistä mainostamaan niitä.

View this post on Instagram

The Kardashians need to check their moral compasses, because they appear to be broken. 👇🏽 This was the Kardashian response to being asked by the @nytimes about my calling for transparency and responsibility in their extensive work to promote diet culture. Khloe: “I don’t live in that negative energy space. Ninety percent of people will be really excited about the family and the journey and who we are. Khloé also added that she's never had a chef and that she shares her work outs on Snapchat, saying, "Well, listen, I am showing you what to do, silly person, 15 repetitions, three times, here’s the move…” It's not clear whether she's calling her followers or Jameela the "silly person," but either way this doesn't seem like the greatest excuse! Kim talked about the finical motivations behind some of her Insta ads, saying, “If there is work that is really easy that doesn’t take away from our kids, that’s like a huge priority, if someone was faced with the same job opportunities, I think they would maybe consider. You’re going to get backlash for almost everything so as long as you like it or believe in it or it’s worth it financially, whatever your decision may be, as long as you’re O.K. with that.” COOOOOOLUH. 👎🏽

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on