Toimiva vinkki: Näin uhmaikäinen rauhoittuu hetkessä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joillakin lapsilla on hankala uhmaikä, mikä näkyy huudonsekaisina kiukkukohtauksina. Lapset saattavat heittäytyä lattialle itkupotkuraivareissa, jolloin tenavaan on suorastaan mahdotonta saada yhteyttä. Tämä voi tapahtua aamulla päiväkotiin lähtiessä tai illalla nukkumaan käydessä.

Popsugarin toimittaja Angela Anagnost-Repke on keksinyt toimivan ratkaisun oman neljävuotiaan tyttärensä uhmakohtauksia hillitäkseen. Hän lukee kirjaa. Homma menee siten, että äiti poistuu raivokohtauksen täyttämästä tilanteesta lapsen omaan huoneeseen.

Hän ottaa kirjan käteensä ja käy lukemaan sitä rauhallisella äänellä sängyn päällä istuen. Äiti ei välitä muusta – hän lukee kirjaa ja odottaa. Pian tilanteesta kummissaan oleva lapsi siirtyy äidin viereen istumaan ja kuuntelemaan. Lapsi rauhoittuu ja tilanne raukeaa. Oletko testannut samaa?