Uusi ilmiö leviää – eri sängyissä nukkuminen voi pelastaa avioliiton

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Parisuhde voi parhaiten samankaltaisilla unirytmeillä ja tottumuksilla varustetuilla ihmisillä, mikäli he jakavat yhteisen vuoteen ja nukkuvat yönsä hyvin. Uniongelmat puolestaan voivat aiheuttaa ongelmia kaikille elämän osa-alueelle, sillä väsynyt ihminen ei yksinkertaisesti pysty toimimaan täysipainoisesti ja normaalisti.

Psychology Today on raportoinut, että 30 prosenttia amerikkalaispariskunnista on ryhtynyt nukkumaan omissa sängyissään liittonsa pelastaakseen. Yöajan kestävä ero sopii parhaiten erilaisilla unirytmeillä varustetuille ihmisille. Syy voi olla myös kumppanin kuorsauksessa, sängyssä tai huoneilmassa.

Ihminen on väsyneenä ärtynyt ja jaksamaton, eikä ole kiinnostunut kumppanistaan. Kiitollisuus on vähissä ja kaikki energia menee vain keskittyessä omaan jaksamiseen. Pariskunta voi sopia nukkuvansa eri sängyissä esimerkiksi kaksi kertaa viikossa paremmat yöunet taatakseen.