Joogaopettaja täytti 100 vuotta – ei ole vieläkään eläköitymässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Newyorkilainen Tao Porchon-Lynch on elävä esimerkki joogaharrastuksen hyötyvaikutuksista, sillä naisen ikätiuku tikittää sadassa vuodessa, ja hän on joogannut aktiivisesti seitsemän vuosikymmenen ajan. Hän kokeili joogaa ensimmäisen kerran seitsemänvuotiaana intialaisella rannalla.

Yhdysvalloissa omaa joogatuntiaan pitävä nainen on rankattu maailman vanhimmaksi joogaopettajaksi jo vuosia sitten, eikä titteli ole vaarassa siirtyä toisaalle vielä pitkään aikaan. Lonkkaleikkauksesta huolimatta Tao Porchon-Lynch harrastaa joogan lisäksi myös tanssia.

Vaikka jooga ei kohota merkittävästi harjoittajansa aerobista suorituskykyä, on sillä todistettavasti ollut vaikutusta ihmisten mielialan ja keskittymisen parantamiseen sekä stressinsietokyvyn kontrolloimiseen. Tao on ymmärtänyt, että ikä ei ole este liikuntaharrastukselle. Joogasta on olemassa monia eri suuntautumisia, mutta kaikille niille yhteistä on keskittymisen ja meditaation harjoittaminen.