Lintu tappoi miehen – kutsutaan eläväksi dinosaurukseksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kasuaarit ovat harvinaisia ja arkoja lintuja, mutta aggressiivisina ne voivat helposti tappaa ihmisen. Eläväksi dinosaurukseksikin kutsuttua lajia on kuvailtu maailman vaarallisimmaksi linnuksi.

Floridassa asuva Marvin Hajos on joutunut maatilallaan kasvattamansa kasuaarin tappamaksi. Buzzfeedin mukaan 75-vuotiaan miehen uskotaan kaatuneen kasuaariaitaukseen, minkä seurauksena hän joutui linnun raatelemaksi. Sairaalaan toimitettu Hajos kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Kasuaareja elää tluonnovaraisina Tyynen Valtameren saarilla, kuten Uudessa-Guineassa ja Australiassa. Noin kaksimetrisiksi kasvavien lintujen jaloissa on veitsenterävät kynnet, joilla ne pystyvät helposti viiltämään ihmisten ihoa tai jopa katkomaan raajoja.