Tuhoutunut Notre Dame on lohduton näky – supertähdet surevat katastrofia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin matkailunähtävyyksiin lukeutuva Notre Damen katedraali tuhotui eilen Pariisissa syttyneessä rajussa tulipalossa. Yläkerroksista mahdollisesti remontin yhteydessä syttynyttä tulipaloa ei saatu hallintaan, vaan se levisi lopulta koko rakennukseen. Tuhon vahingot ovat mittaamattomat.

200 vuoden rakennustöiden tuloksena syntynyt silmiähivelevän kaunis katedraali tuhoutui muutamassa tunnissa. Tulipalo saatiin sammutettua yön tunteina. Rakennuksen keskiosassa ollut 93-metrinen torni romahti tulipalon seurauksena katedraalin sisäosiin. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että katedraalissa säilytettyjä arvoesineitä saatiin pelastettua.

Notre Dame oli rakas nähtävyys paitsi ranskalaisille myös miljoonille turisteille, joiden joukossa on myös paljon julkisuudesta tuttuja tähtiä. Monet heistä ovatkin esittäneet surunvalittelunsa tapahtuneen johdosta ja muistelleet valokuvin Ranskan menetettyä ylpeydenaihetta. Surijoiden joukossa ovat muun muassa näyttelijättäret Michelle Monaghan, Anne Hathaway ja Eva Longoria.

View this post on Instagram

This unparalleled beauty. 💔 #notredame

A post shared by Michelle Monaghan (@michellemonaghan) on