Suomessa lämpimämpää kuin Espanjassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Portugalista Britannian kautta Skandinaviaan ulottuvalla vyöhykkeellä on saatu nauttia viime päivinä vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämpimästä säästä, ja sama ilmiö jatkuu vielä ainakin tämän viikon ajan. Samaan aikaan Espanjan etelä- ja itäosissa värjötellään tavallista kylmemmässä säässä.

Poikkeuksellisen säätilan johdosta Suomessa on tällä viikolla lämpimämpää kuin Espanjassa. Esimerkiksi Barcelonaan on luvattu tiistaiksi korkeintaan 18 astetta, kun esimerkiksi Hyvinkäälle on luvattu 20 asteen lämpötilaa koko alkuviikoksi. Lauantaihin mennessä Suomen ja Espanjan ero kasvaa tästä vielä parilla asteella.

Kerroimme viime viikolla, että Britanniaan on tälle viikolle ennustettu 1800-luvulta alkaneen mittaushistorian kuuminta huhtikuista viikkoa. Ennätykset rikkoutuvat meteorologien mukaan peräti 28 asteen hellesäässä. Esimerkiksi Brightoniin on tiistaiksi luvattu 23 astetta.