Hyvästit ärtyneelle paksusuolelle ja turvotukselle? Bakteeripilleristä apua

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Ärtynyt paksusuoli on lukemattomille suomalaisille ikävä päivittäinen vaiva, jonka syytä ei varmuudella vielä edes tunneta. Ongelma aiheuttaa usein esimerkiksi turvotusta ja vatsakipua, ja siten vaikeuttaa arkipäiväistä elämää. Nyt ongelmaan voi olla tulossa viimein helpotusta.

Brittiyhtiö UK biotech 4D Pharman kehittämän uudenlaisen ”bakteeripillerin” on tarkoitus estää turvotusta ja kaasun muodostusta vatsassa ja suolessa. Asiantuntijoiden mukaan Blautix-valmisteen Blautia hydrogenotrophica -bakteerit voivat olla ratkaisu ongelmaan, koska ne kykenevät tutkimusten mukaan tasapainottamaan suolen toimintaa ja siten estämään kaasujen muodostuksen.

Uutuus esiteltiin juuri Digestive Disease Week -seminaarissa Yhdysvaltojen Washington DC:ssä. Tähän mennessä testatuista potilaista 82 prosenttia on saanut apua uudesta bakteerivalmisteesta. Lumeversiota ottaneista 50 prosenttia kertoi olonsa parantuneen. Manchesterissa suoritettuun testiin osallistui yhteensä 500 ärtyneestä paksusuolesta kärsivää ihmistä.