Sähköpotkulaudat hakkeroitiin puhumaan rivouksia ajajille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useammista päivittäin käytettävistä laitteista löytyy älyominaisuuksia ja yhteys internetiin. Valitettavasti tämä tekee niistä herkkiä myös hakkeri-iskuille, kuten suosittujen sähköpotkulautojen tapauksessa on käynyt.

Osa vuokrattavien Lime-sähköpotkulautojen käyttäjistä on törmännyt Australiassa erikoiseen ilmiöön. He ovat potkulaudan käyttöön ottaessaan kuulleet outoja ja usein härskejäkin viestejä.

– Jos aiot ajella minua, voitko edes samalla tukistaa minua?, yksi potkulaudoista sanoo Youtubessa julkaistulla videolla.

Limen edustaja kertoo yhtiön olevan pettynyt hakkerointitapausten johdosta. Gizmodo-sivuston mukaan tapaukset ovat herättäneet myös huolen siitä olisiko potkulaudat mahdollista hakkeroida oikeasti vaarallisilla tavoilla, kuten kiihdyttämään vauhtia itsestään.