Kasiluokkalainen Isla muutti Seitsemän veljestä somemuotoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äidinkieli kehittyy koko ajan maailman kehittyessä ympärillä, joten on luonnollista ottaa kehitys mukaan myös kouluissa. Parhaillaan verkossa leviää vauhdikkaasti kahdeksasluokkalaisen Islan äidinkielen tehtävä, jossa opettaja oli pyytänyt oppilaita tekemään nuorisokirjallisuuden hahmolle sosiaalisen median profiilin.

Kirjastossa TET-harjoittelussa ollut Isla päätti valita hahmoikseen Aleksis Kiven seitsemän veljeksen kuvitteelliset sometilit, ja tulos on poikkeuksellisen osuva. Islan äiti julkaisi kuvat Facebook-tilillään, ja somepäivitys on kerännyt yhteensä jo tuhansia tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Tyylikkäissä kuvissa veljekset ovat niin Facebookissa ja Instagramissa kuin myös esimerkiksi Tinderissä.

– Isla sai vakuutettua, että Kiven Seiska veikka on nuorisokirjallisuutta ja teki sitten monta profiilia monelle hahmolle. Tässä vain osa, tytön äiti kirjoitti.