Britannia kieltää villieläimet sirkuksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Villieläimet eivät monien mielestä ole kuuluneet sirkuksiin enää 2000-luvulla. Nyt Britanniassa asia on etenemässä laiksi saakka, sillä maassa valmistellaan parhaillaan lakia, joka kieltäisi esimerkiksi porojen, seeprojen ja kamelien käyttämisen kiertävissä sirkuksissa. Kiellon on määrä alkaa ensi vuonna.

– Kiertävät sirkukset eivät ole villieläinten paikka enää 2000-luvulla ja olen tyytyväinen voidessani todeta, että asia saadaan viimein lopullisesti kuntoon myös lainsäädännössä. Tämä päätös vahvistaa Britannian asemaa eläinsuojelun edelläkävijänä, ympäristöministeri Michael Gove kommentoi.

Eläinten kieltoa on vaadittu sirkuksille jo useiden vuosien ajan. Tähän saakka eläinten käyttämiseen sirkuksissa on vaadittu viranomaisten poikkeuslupa.