Teknofestivaali päättyi lumikaaokseen Ranskassa – bilettäjät kärsivät hypotermiasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eurooppalainen Teknival-festivaali on laiton ja ilmainen konemusiikkitapahtuma, joka kerää kymmeniätuhansia bilettäjiä ympäri maailmaa. Teknofestivaali järjestettiin viime viikonloppuna Ranskan Creusen alueella. Takatalvi yllätti festivaalivieraat.

Yllättävä lumisade loi vaaralliset olosuhteet Teknival-tapahtumassa viime viikonloppuna. Tapahtumaan osallistui yli 10.000 ihmistä. Pakkanen ja lumisade aiheuttivat ihmisille hypotermian oireita ja kaksi festivaalikävijää toimitettiin sairaalahoitoon, BBC uutisoi. Suurin osa bilettäjistä jätti festivaalit kesken.

Punainen risti jakoi festivaaleilla lämpöpeitteitä ja pystytti lämmitetyn teltan. Festivaalialueella oli kolme astetta pakkasta. Teknival järjestettiin 26. kertaa ja sen tapahtumapaikka vaihtelee vuosittain. Festivaali pidetään salassa viranomaisilta.