Jalkapalloilija joi jääkylmää vettä pelin jälkeen – kuoli sydänkohtaukseen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Pelin päätteeksi nautittu raikas vesi on koitunut jalkapalloilijan hengeksi. Jääkylmä vesi aiheutti perulaiselle urheilijalle sydänkohtauksen. 27-vuotias Ludwin Florez Nole oli juuri pelannut ottelussa Los Rangers -joukkueen riveissä, kun hän joi lasillisen jääkylmää vettä.

Pian veden juomisen jälkeen urheilija alkoi tuntemaan kipua rinnassaan, joten hänet toimitettiin sairaalaan. Nole ehti kuitenkin kuolla jo matkalla sydänkohtaukseen. Lääkärit uskovat veden aiheuttaman nopean muutoksen jalkapalloilijan sykkeessä johtaneen kardiovaskulaariseen refleksiin.

Sairaskohtauksen aiheutuminen kylmän veden juomisesta on The Sun -lehden mukaan harvinaista mutta mahdollista. Samanlaisia oireita voivat aiheuttaa myös epäpuhtaudet juomassa.