Teini hakkeroi Applen – halusi yhtiölle töihin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Töitä etsitään tyypillisesti työhakemuksen ja CV:n avulla, mutta eräällä teinillä on ollut käytössään hieman toisenlainen hakutapa. Hän suoritti hakkeri-iskun teknologiajätti Applen tietokonejärjestelmään.

Australian Adelaidessa asuva teini suoritti hakkeroinnit vuosina 2015 ja 2017 ollessaan 13- ja 15-vuotias. Yhtiön sisäisiä asiakirjoja ladannut nuorukainen jäi kiinni otettuaan itse yhteyttä FBI:hin.

Nykyään 17-vuotias nuori kertoi oikeudessa hakkeroineensa Applen järjestlemän, sillä hän halusi saada yhtiöltä töitä. Apple ei kärsinyt hakkeroinnin seurauksena vahingoista.

Teini tuomittiin oikeudessa sakkorangaistukseen. Lisäksi nuorukaiselta odotetaan hyvää käytöstä seuraavan yhdeksän kuukauden ajan, mikäli hän haluaa välttää vankeustuomion. ABC-uutissivuston mukaan tuomari kehotti tietoturvallisuudesta kiinnostunutta hakkeria käyttämään jatkossa taitojaan hyvään tarkoitukseen.