Matkaopas poisti rakkauslukot Kaarlensillalta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viime vuosina Suomeenkin on rantautunut tapa julistaa rakkautta kiinnittämällä siltaan rakkauslukko, jonka avaimet jäävät parisuhteen molemmille osapuolille. Rakkauslukkojen ripustaminen on kielletty jo useassa historiallisessa kohteessa, koska ne tuhoavat alkuperäistä rakennelmaa.

Prahalainen matkaopas on päättänyt poistaa Kaarlensillan rakkauslukot. Hän on kuvannut operaation videolle, joka on kerännyt yli kolme miljoonaa katselukertaa. Hän on jakanut lukot poistamisen jälkeen turisteille matkamuistoksi ilmaiseksi.

Hän myös osoittaa, että lukot luovat runsaasti lisäpainoa nähtävyydelle. Siltaa ei luonnollisestikaan ole alunperin suunniteltu tällaiselle kuormalle. Rakkauden tulisi kestää myös ilman erillistä lukkoa.