Mies soitti 17 kertaa hätänumeroon – oli yksinäinen ja kaipasi juttuseuraa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätänumeroon ei soiteta tilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa ja tilanne on kiireetön. Esimerkkinä mainittakoon sähkökatkokset ja liikenneruuhkat. Turhat soitot viivästyttävät aidossa hädässä olevien henkilöiden avunsaantia.

Floridalainen Jeffrey Gorton soitti 17 kertaa hätänumeroon yhden yön aikana. The Smoking Gun kertoo, että 55-vuotias mies halusi yksinkertaisesti keskustella toisen ihmisen kanssa. Hän valitti olleensa yksinäinen.

Viranomaiset varoittivat miestä, että hätänumero ei ole oikea kanava juttuseuran saamiseen. Lopulta poliisit joutuivat pidättämään Gortonin muiden turvallisuuden takaamiseksi. Mies oli puhunut hätänumeroon poliisien saavuttua hänen Tampan kotiinsa.

Poliisi