Yleinen kasvi kiellettiin Suomessa – näin tuhoat haitallisen vieraslajin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pihoilla ja puistoissa valtoimenaan kasvava kurtturuusu Suomen kansallisen vieraslajistrategian mukaan luokiteltu kaikkein haitallisimpien lajien ryhmään. Se leviää hallitsemattomasti ja on myös uhka rantahietikoilla eläviile hyönteisille.

Kurtturuusun myynti on kiellettyä ja sitä ei saa kasvattaa. Toisin sanoen ihmisten tulee hävittää kurtturuusu omistamiltaan tonteilta kolmen vuoden siirtymäajan sisään. Suomen Luonto on julkaissut opasvideon, kuinka kurtturuusun voi tuhota suhteellisen helposti.

WWF Suomen johtava metsäasiantuntija Panu Kunttu kertoo, että kurtturuusun voi torjua peittämällä, näivettämällä tai juurineen kaivamalla. Kurtturuusua vastaan on taisteltu jo vuosia, mutta nyt kaikkien suomalaisten on lähdettävä talkoisiin mukaan luontomme monimuotoisuuden säilyttämisen vuoksi.