Valokuvaajat neuvovat: Näin otat parempia matkakuvia

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Monet matkailijat täyttävät lomareissujen aikana Instagram-tilinsä selfieillä ja nähtävyyksien kuvilla. Nyt joukko ammattilaisia kuvaajia on neuvonut Huffpost-sivustolle, kuinka ottaa näyttäviä ja tykkäyksiä takuuvarmasti kerääviä lomakuvia. Asialla ovat Instagram-tili Tiny Atlas Quarterlyn matkakuvaajat.

Theodora Melnik kehottaa kuvaamaan kohteita auringonnousun aikaan. Nähtävyydet ovat paitsi näyttäviä auringgonnousteessa, myös huomattavasti hiljaisempia varhain aamulla.

Diana Zalucky suosittelee puolestaan jättäytymällä hieman jälkeen muusta seurueesta isoissa avoimissa tiloissa. Suurikokoisten maisemien todellinen skaala tulee paremmin esille ihmistenkin ollessa kuvassa hieman kauempana.

Tyson Wheatleyn mukaan auringonlaskun aikaan kamera kannattaa osoittaa muuallekin kuin vain aurinkoa kohti. Olipa kyse maisemista tai kavereista, on valaistus auringonlaskun aikaan upeimmillaan.

Elke Fortcher neuvoo ottamaan monumenttien äärellä muutakin kuin vain selfiekuvia. Hän suosittelee kiinnittämään huomiota ja kuvaamaan myös pieniä yksityiskohtia, jotka ympäröivät nähtävyyksiä. Tyypillisten lomakuvien sijaan kannattaisi yrittää ikuistaa paikan olemus ja itseä puhuttelevat hetket.

 

https://www.instagram.com/p/Bv2dPXqhkBH/

https://www.instagram.com/p/BkxgHJAjzu5/

https://www.instagram.com/p/BrjVMf8A5Pz/

https://www.instagram.com/p/ByfYNlBorio/