Kasvin kukka kuin kolibri – tässäkö maailman kaunein kasvi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australian pohjoisososissa elävä crotalaria cunninghamii -niminen kasvi tunnetaan myös nimellä vihreä lintukukka. Sen erikoispiirteenä on pientä lintua muistuttavar kukat.

Puutarhapalstoilla on kiertänyt viime päivinä kuvia, joissa voisi luulla olevan vihreän kolibrin kuvia. Kuvien kuvateksteissä kuitenkin kerrotaan, että kyseessä on kukka, joka jäljittelee ulkonäöllään kolibria, eli pientä kiitäjälintua. Kasvi osoittaa jälleen luonnon upean kyvyn muuntautua eri lajeja muistuttavaksi.

Vihreä lintukukka voi kasvaa 1-3 metriä korkeaksi kasviksi, jonka varren päähän muodostuu oksia. Oksien päässä on linnunmuotoisia kukkia. Aboriginaalit käyttivät kasvin nestettä aikoinaan silmätulehdusten hoitoon.

View this post on Instagram

Crotalaria cunninghamii, also known as green birdflower or regal birdflower, is a plant of the legume family Fabaceae. It is native to, and widespread in, inland northern Australia. This one is flowering in Kings Park. ………………………………………………………………………. • Canon EOS 5D Mark III • Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro Lens and diffused flash • f/8 • 1/160 • ISO 100 • This is a 10 image focus stack using Affinity Photo software #affinityphoto #madeinaffinity #macro #macrophotography #macrophotos #macro_mood #macro_holic #igmacro #the_macro_channel #super_macro_channel #ausgeo #australiangeographic #naturephotography #WesternAustralia #botanicalgardens #kingspark #kingsparkperth #kingsparkandbotanicgarden #greenbirdflowers#birdflower #crotalaria#crotalariacunninghamii#birds_bees_flowers_n_trees#plantsofthekimberley#nativeflowersofaustralia#nativeplants#australianwildflower#australianflora#australiannativeflora #waflora

A post shared by Paul V Harrison (@pvharrison) on

View this post on Instagram

The beautiful #GreenBirdFlower #CrotalariaCunninghamii

A post shared by Taisla (@taisla97) on

View this post on Instagram

The beautiful #GreenBirdFlower #CrotalariaCunninghamii

A post shared by Taisla (@taisla97) on