Ellips ylistää Saimaata: ”Siellä on ihmeellinen rauha”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Haloo Helsinki! -yhtyeen vokalistina tunnetuksi tullut Elli Haloo muodosti taannoin itselleen Ellips-sooloprojektin, jonka musiikki valloitti saman tien radioaallot. Ellipsin On kesäyö -coverkappale soi kesällä myös VR:n mainoksissa.

– Kappale kertoo tuskan taakse jättämisestä ja lähtemisestä kohti kaunista rakkautta. Siinä laulaa lähtemistä ja palaamista rakastava reissuleidi, joka odottaa näkevänsä mielitiettynsä pian, mutta joka kuitenkin pitää itse matkaa jopa merkityksellisempänä ja pysyvämpänä kuin päämäärää, Ellips kertoo.

Luonto, ympäristö ja ilmastoasiat ovat lähellä Ellipsin sydäntä.

– Albumini Keuhkoahtauma-biisi syntyi juurikin maapallon nykytilasta kumpuavasta ahdistuksesta. Onneksi on kuitenkin tapoja ja toimia, joilla voimme ehkäistä ilmastorasitusta. Meidän kaikkien olisi hyvä skarpata kulutus- ja elintapatottumuksissamme.

Ellipsille erityisen tärkeä paikka rauhoittumiselle on Saimaa, jossa hänen sukujuurensa ovat.

– Olen viettänyt mummin luona paljon aikaa ja pyrin käymään siellä mahdollisimman paljon. Rakastan järven tyyneyttä, joka iltaisin asettuu paikoilleen, ja siellä saan kirjoitettua ajatukseni paperille jotenkin tosi sujuvasti. Siellä on ihmeellinen rauha, ja puusaunan lämmössä on syntynyt monta ajatusta teksteihini. Rakastan Saimaata yli kaiken ja toivon, että löytäisin sieltä vielä joskus oman pienen mökkini, jonne maadoittua, Ellips haaveilee.

– Lapsena odotin reissuun lähtiessä eniten eväitä. Kaikista jänneintä ja siisteintä oli lähteä Lappiin yön yli matkalle, jota varten meillä oli mukana herkkuleivät ja äidin ostama hyvä karkkipussi. Siellä sitä hytissä sitten kökötettiin! Tein aikuisiällä saman yön yli matkan Lappiin ja täytyy sanoa, että toimii edelleen.