Nainen käänsi ihosairauden voitokseen – vitiligo ei estä mallin töitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen supermalli Winnie Harlow on tunnettu vitiligoa, eli ihon pigmenttihäiriötä sairastava malli. Hän on tehnyt erikoisesta ihostaan tavaramerkkinsä. Nyt myös toinen vitiligoa sairastava tekee uraa mallina. Hän on joutunut kulkemaan pitkän ja kivisen tien ennen sitä.

New York Cityssa asuva Storm Frederick on 20-vuotias kaunotar, jonka kasvoilla näkyy selkeitä laikkuja vitiligon vuoksi. Nainen kertoo, että hän joutui lapsena rankan kiusaamisen uhriksi. Ihovirheiden peittäminen meikillä kestää tunnin ajan, mutta hän piilotteli sitä vuosien ajan. Nyt hän on saanut tarpeekseen teeskentelystä.

Storm Frederick päätti collegeen mennessään, että aikoo olla oma itsensä. Hänen itsevarmuutensa kasvoi ja hänen poikaystävänsä ylistää Stormin kauneutta. Nyt hän työskentelee mallina osoittaen, että kuka tahansa voi olla malli omana itsenään. Vitiligon myötä henkilön ihosta katoaa vähitellen pigmenttiä, minkä vuoksi näkyviin tulee valkoisia laikkuja ympäri kehoa.