Näin kulutuspesu tehdään farkuille Vietnamissa – onnistuisi myös kotioloissa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusia vaatteita on mahdollista ostaa nykyisin naurettavan edullisesti. Tällöin sopii kysyä, minkä kustannuksella vaatekappaleen hinta on saatu mahdollisimman alas. Yleensä kärsijänä ovat alipalkatut työntekijät tai luonto.

Ihmisten kannattaa vähentää kulutushysteriaan osallistumista ainoastaan siksi, että jotain saa halvalla. Sen sijaan kannattaa panostaa tuotteeseen, joka on kestävä, ajaton ja eettisesti valmistettu. Muodissa on myös valmiiksi rikkinäisten vaatteiden hankkiminen.

Ennen vanhaan farkut kestivät vuosien ajan ja niitä käytettiin siihen saakka, kunnes kuluminen teki reikiä lahkeisiin. Vietnamilaisella farkkutehtaalla näytetääb esimerkkiä siitä, kuinka housut voi muuttaa kulutetun näköiseksi käsityöllä. Farkkuja hiotaan puhki sarjatuotannolla.