Uudet peltipoliisien kuvat yllättivät: ”Kasvot kuin passikuvassa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poliisi on tänä vuonna saanut uusia peltipoliiseja, jotka toimivat hieman uudemmalla teknologialla kuin aikaisemmat peltiset linnunpöntöt. Uudet laitteet ovat pienempiä ja siten vaikeampia havaita, mutta myös tallentavat nopeuden merkittävästi kauempaa kuin aikaisemmat laitteet.

Nyt poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on ihastellut uusien peltipoliisien toimintaa sosiaalisessa mediassa. Hän julkaisi kuvan, josta selviää uusien kameroiden olevan merkittävästi aikaisempaa tarkempia.

– On nämä uudet automaattivalvontakuvat melko jäätäviä. Kasvot näkyvät kuin passikuvassa. Lisäksi turvavyön ja matkapuhelimen käyttö ja jopa renkaiden urasyvyys voidaan tarkastaa. Poliisihallitus tiedottaa käyttöönottopäivän, Pasterstein kehuu somessa.