Anakonda karkasi Särkänniemessä: ”Todennäköisesti piiloutunut rakenteisiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesän suosituimpiin turistikohteisiin Suomessa lukeutuvassa Tampereen Särkänniemessä etsitään parhaillaan karannutta käärmettä. Huvipuiston tiedotteen mukaan karkuteillä on käärmeenpoikanen, joka ei ole myrkyllinen eikä aiheuta vakavaa vaaraa.

– Kaksi keltaista anakondaa oli muuttanut uuteen terraarioon Särkänniemen Akvaariossa maanantaina 1.7. Toisesta käärmeestä ei ole tehty näköhavaintoja enää eilen, Särkänniemi tiedottaa.

– Todennäköisesti käärme on piiloutunut terraarion rakenteisiin, joita on nyt alettu purkaa. On kuitenkin teoriassa mahdollista, että käärme on päässyt karkuun terraariosta, Särkänniemen operatiivinen johtaja Tiia Ojansivu kertoo.

Karkuteillä oleva käärmeenpoikanen on keltamusta ja kooltaan pieni. Keltaiset anakondat eivät ole myrkyllisiä, mutta on mahdollista, että pelästynyt käärme puree.

Purema voisi johtaa lievään loukkaantumisen. Siksi on tärkeää, että jos käärmeen sattuisi kohtaamaan Akvaariossa, sitä ei pidä lähestyä, vaan asiasta tulee ilmoittaa välittömästi henkilökunnalle. Särkänniemen Akvaario ja muut kohteet ovat tapauksesta huolimatta avoinna normaalisti.