Tutkimus: Kiitollisuus muuttaa aivojen rakennetta – ihmisestä tulee onnellisempi ja terveempi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kalifornian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kiitollisuus muokkaa aivojen molekyylirakennetta. Se pitää harmaan aineen toimintakykyisempänä ja tekee ihmisestä terveemmän ja onnellisemman. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan keskushermoston toimintaan.

Kiitollisuus on helppoa. Ihmisen kannattaa paneutua ajatuksissaan negatiivisten asioiden sijaan niihin seikkoihin, jotka tekevät elämästä onnellisempaa. Joku voi olla kiitollinen pitkistä yöunista, toinen lapsen onnistuneesta urheilusuorituksesta ja kolmas saatuaan kauan kaivatun anteeksipyynnön. Kiitollisuus ei tarkoita sitä, että etsisi väkisin kaikista asioista kultaisen reunuksen.

Sen sijaan kiitollisuus on sitä, että ainaisen valittamisen ja mököttämisen sijaan oppisi näkemään myös niitä asioita, joissa on hyvää. Kyseessä on myös tärkeä taito ihmissuhteiden ylläpitämisessä. Kiitollisuuden avulla voi osoittaa esimerkiksi kumppanilleen, että hän on arvokas ja rakas, eikä ota parisuhdetta itsestäänselvyytenä.

Lähteet: Taylor & Francis Online, UCLA Health