NASA julkaisi tarkkoja värikuvia Marsin pinnasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA kertoi taannoin, että sen tutkijat havaitsivat Marsissa mahdolliseen elämän merkkeihin viittaavan ilmiön. Planeetalla havaittiin metaanikaasua, jota elävät olennot erittävät Maapallolla.

Nyt Curiosity-luotain on julkaissut tarkkoja kuvia Marsin pinnasta. Kuvissa nähdään hyvin tarkasti Marsin kivisessä pinnassa olevia muotoja ja kuvioita. Twitterin lisäksi NASA julkaisi kuvista verkossa myös suuremmat täyden resoluution versiot.

Kaasun esiintyminen Marsissa ei ole vielä todiste elämästä planeetalla. Sitä voi syntyä serpentinisaationa tunnetun, vettä ja lämpöä vaativan prosessin seurauksena. Metaanikaasua voivat kuitenkin synnyttää myös esimerkiksi metanogeeneinä tunnetut mikrobit.

Metaanilöydös on merkittävä vaikka sen taustalla olisikin geologinen ilmiö. Metaanikaasun purkautumisalueet olisivat nimittäin joka tapauksessa paikkoja, joissa elämän merkkejä saattaisi esiintyä.