Lisää nämä värit sisustukseen – lievität stressiä ja luot harmoniaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koti on ihmisen turvapaikka ja onnen satama. Kotona on lupa olla oma itsensä ja levätä sekä nauttia tekemättömyydestä. Siisti koti on houkutteleva ja luo rauhaa ja rentoutunutta ilmapiiriä.

Skandinaavit sisustavat kotinsa mielellään vaaleita värejä ja luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Tutkimusten mukaan sisustuksessa käytettävillä väreillä on suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Värit muokkaavat mielialoja.

Jos haluaa itselleen seesteisen ympäristön kotiin, kannattaa suosia sisustuksessa sinisen, vihreän, vaaleanpunaisen tai valkoisen eri sävyjä. Sininen on tasapainottava, vihreät sävyt poistavat stressiä, vaaleanpunainen rauhoittaa ja valkoinen luo seesteisyyttä. Koti kannattaa järjestää turhasta rojusta ja antaa jokaiselle tavaralle oma paikka.