Papukaijojen joukkokuolema Australiassa – putosivat taivaalta kesken lennon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yli 60 papukaijaa on pudonnut taivaalta kuolleena maahan Etelä-Australiassa. Linnuista ainakin 57 on suojeltuja idänkoukkukakaduja. Ne ovat pudonneet urheilukentälle Adelaidessa.

BBC:n mukaan viranomaiset tutkivat kakadujen joukkokuolemaa. Näkyä on kuvailtu kuin suoraan kauhuelokuvasta. Linnut olivat valittaneet maassa tuskissaan ennen kuolemaansa, ja osan suusta oli valunut verta. Paikalla oli ollut runsaasti lapsia, jotka järkyttyivät näystä.

Viranomaiset epäilevät myrkytystä. Linnuille on tehty tutkimuksia, joiden tulokset valmistuvat muutaman viikon kuluessa. Osa paikallisista on valittanut lintujen aiheuttavan tuhoja. Ne ovat esimerkiksi pureskelleet katuvalaisimia. Australiassa rekisteröidään myrkkyä hankkineiden ihmisten nimet, joten kunhan kuolinsyy selviää, saattavat myös syylliset joutua vastuuseen teoistaan.