Onnistunut road trip on kiinni yksinkertaisista asioista – ota huomioon nämä seikat

Autot Matkailu · Terhi Piiroinen

Harva tulee ajatelleeksi, että Helsingistä on autolla yhtä pitkä matka Yllästunturille kuin Puolan Varsovaan. Autolla pääsee Itämeren yli autolautoilla, joiden jälkeen avautuu koko Eurooppa.

Autolla pääsee kätevästi matkustamaan Pohjoismaiden lisäksi vaikkapa Baltiassa tai Saksassa. Automatkailu on oiva keino tutustua myös muualla maailmalla nähtävyyksiin ja paikallisten suosimiin alueisiin. Esimerkiksi Yhdysvallat on autoilun unelmamaa.

Parhaiten automatkoille sopii vähän kuluttava, turvallinen ja tilava auto, jonne mahtuu koko perhe kerralla. Bensakustannukset pienentyvät isolla porukalla henkilöä kohden. Parasta roadtripeissä on vapaus, kun matkoille ei tarvitse tehdä tarkkoja suunnitelmia.

Auton voi pysäköidä tarpeen tullen ja samalla pääsee ihailemaan nähtävyyksiä. Nykyajan sovellukset takaavat, että oman sijaintinsa läheltä voi löytää sopivan majoituksen lyhyelläkin varoitusajalla – toki autoon voi pakata myös teltan mukaan. Mikäli matkaa taittaa omalla autolla, kannattaa varmistaa vakuutusyhtiöltä ulkomaan korvausasiat.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.