Sauna Open Air keräsi 14 000 katsojaa Tampereelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuuden vuoden tauon jälkeen Tampereella viikonloppuna järjestetyn Sauna Open Air -festivaalin pääesiintyjinä nähtiin W.A.S.P., Whitesnake, D-A-D ja Europe. Raskaaseen rokkiin keskittynyt tapahtuma keräsi perjantain ja lauantain aikana Ratinanniemen festivaalipuistoon yhteensä 14.000 raskaan musiikin ystävää.

– Olen iloinen, että päätimme herättää Sauna Open Air –festivaalin jälleen henkiin. Sitä on selkeästi kaivattu, siitä kielii sekä festivaalin kävijämäärä että saamamme positiivinen yleisöpalaute. Ratinanniemi toimi juuri niin hyvin festivaalipaikkana kuin olin ajatellutkin –ja tältä pohjalta on hyvä alkaa suunnitella festivaalille jatkoa myös ensi vuonna, RH-Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala kertoo.

Sauna Open Air 2019, Kuva: Jan Yrlund

Ulkomaisten pääesiintyjien lisäksi Tampereella rokkasivat walesilainen heavy metalia, punkia ja reggaeta musiikissaan yhdistelevä Skindred, loppuunmyydyille saleille esiintyvä Amorphis, omaa soolotuotantoaan esittävä Nightwish-tähti Marko Hietala, maailmallakin kestosuosiota nauttiva kemiläinen Sonata Arctica sekä vahvassa nosteessa oleva Battle Beast.

Lisäksi lavoille nousivat myös Marko Annalan luotsaama Mokoma, uudella kokoonpanollaan vaan muutaman Suomen-keikan kesällä heittävä Santa Cruz, energinen hardrockbändi Brother Firetribe, HIM-, Amorphis- ja Polanski-muusikoiden Flat Earth sekä melodista hard rockia soittava One Desire.