Asiakaskato iski Netflixiin – osake romahti pörssissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suoratoistomaailman kärkikaartiin noussut viihdejätti Netflix on nostanut hintojaan viime aikoina useita kertoja, kun sen omat televisiosarjat ja elokuvat ovat nielleet valtavia summia tuotantoihin. Nyt hinnat ovat nousseet jo kipurajalle, sillä Netflix on alkanut menettää asiakkaitaan kotimarkkinoillaan Yhdysvalloissa.

Teknologialehti The Verge kertoo, että nyt nähtiin palvelun ensimmäinen suurempi asiakaskato Yhdysvalloissa sitten yhtiön lähdettyä nopeaan kasvuun. Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings kertoi yhtiön heikenneen liiketuloksen johtuneen pääasiassa tuotantokustannusten noususta ja asiakaskadosta vuoden toisella neljänneksellä.

Nyt palvelu nettomenetti asiakkaitaan Yhdysvalloissa ensi kerran sitten vuoden 2011. Yhdysvalloissa Netflixillä on nyt 130 000 asiakasta vähemmän kuin vertailukautena. Kasvun merkittävä hidastuminen hermostuttu sijoittajat, joten yhtiön pörssikurssi romahti eilen lähes 12 prosenttia tiedon levitessä markkinoille.

Analyytikot odottivat Netflixin saavan toisella neljänneksellä 5,3 miljoonaa uutta asiakasta, joista 350 000 asiakasta oli määrä tulla Yhdysvalloista ja 4,8 miljoonaa muualta maailmasta. Netflixin oma arvio uusista asiakkaista oli viisi miljoonaa. Lopulta uusia asiakkaita tuli kuitenkin vain 2,7 miljoonaa. Asiakaskadon syynä analyytikot pitävät liian kalliiksi noussutta hintaa. Suomessa perushinta on 7,99 euroa, tuplasopimus 11,99 euroa ja perhesopimus 15,99 euroa kuukaudessa.