Lemmikkien kuvia jakavat vaarassa joutua hakkeroiduiksi – taustalla yllättävä syy

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkiensä kuvia Instagramissa jakavat ovat muita todenäköisemmin vaarassa menettää tunnuksensa hakkereille. Näin väittää OnePollin ja Santander-pankin tuore kysely.

Kyselyssä 2 000 brittiläistä aikuista haastateltiin heidän Instagram-tottumuksista. 90 prosenttia alle 25-vuotiaista kertoi jakaneensa yksityisiä tietoja, kuten ikänsä tai lemmikkinsä nimen somessa.

Yksi kymmenestä ikäryhmän edustajista on jakanut lemmikkinsä nimen Instagramissa ja käyttää kyseistä nimeä myös salasananaan. Santanderin mukaan tilin kaappaamista suunnittelevat hakkerit kokeilevat usein syöttää salasanaksi käyttäjien henkilökohtaisia tietoja, kuten juuri lemmikin nimeä.

Santander syyttää yksityisten tietojen jakamisesta kuuluisuuksia, joita nuoret pankin mukaan matkivat. Instagram-käyttäjiä kehotetaankin pitämään huoli siitä, etteivät ajetut kuvat paljasta liikaa heidän elämästään, uutisoi Daily Dot.