Tiesitkö? Perjantaina vietetään kansainvälistä olutpäivää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalenterista löytyy vuosi vuodelta enemmän erilaisia merkkipäiviä. Myös maailman oluen ystäville on omansa.

Kansainvälistä olutpäivää vietetään elokuun ensimmäisenä perjantaina. Tänä vuonna se on siis 2. elokuuta. Vaikka suomalaiset tunnetusti nauttivatkin oluista, on kyseessä toistaiseksi meillä melko tuntematon juhlapäivä.

Maailmalla olutpäivällä on jo melko pitkät perinteet. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2007 Kalifornian Santa Cruzissa. Päivän tarkoituksena on nauttia oluen mausta, juhlistaa olutta valmistavia sekä tarjoilevia tahoja ja yhdistää kaikkien maiden olutta rakastavat ihmiset.

Lukuisissa maissa olutpäivää vietetään baareissa, yökerhoissa ja ravintoloissa erilaisten teemaan sopivien tapahtumien merkeissä. Suomessa tapahtumat ovat toistaiseksi harvinaisempia juhlapäivään kohdistuvan vähäisen tietämyksen vuoksi. Olutpäivää voi kuitenkin juhlistaa itse hyvässä seurassa ja tietenkin hyvien juomien äärellä.