Grillibileet tulossa? Näin saat lisää tyyliä terassille pienellä vaivalla

Koti & Asuminen Lifestyle Lux Ruoka · Terhi Piiroinen

Kutsujen ja illanistujaisten järjestäminen ei ole hankalaa, mikäli puitteet ovat valmiiksi kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikille osallistujille on tarpeeksi istuinpaikkoja ja oleskelutilaa on riittävästi. Myös tarjoiluun kannattaa panostaa, että esillepano on näyttävää ja ruokaa on riittävästi.

Muutamalla vinkillä voi loihtia grillijuhlista tai puutarhakutsuista piirun verran näyttävämmät ja ikimuistoisemmat. Juhlajärjestäjät tietävät, että tällöin tulee panostaa pieniin yksityiskohtiin. Lisää terassille valoa lamppusarjojen tai ulkovalojen avulla.

Hyttysmyrkyt pilaavat tunnelman helposti, mutta ötökät saattavat jättää juhlijoihin ikävän muiston. Kannattaa siis hankkia vaihtoehtoisia hyttyskarkottimia, kuten markkinoilla olevia laitteita tai tuoksukynttilöiden kaltaisia ratkaisuja, jotka sopivat koristeluun.

Paperilautasliinojen sijaan grillijuhlissa voi käyttää tyylikkäitä, laadukkaita ja kankaasta valmistettuja lautasliinoja, jotka muuttavat kattauksen heti elegantimmaksi. Pullot tarjoillaan ja säilytetään sen sijaan kylmänä samppanjakulhoissa ja tarjoillaan jäiden sekä erilaisten koristeiden kera.

Muovijakkaroiden sijaan lisäistuimiksi kelpaavat erilaiset rahit ja säilytyspenkit. Niiden päälle voi heittää vilttejä tai koristetyynyjä tunnelmaa luomaan. Terassille kannattaa myös hankkia matto, mikä nostaa viihtyvyysastetta roimasti. Mikäli viettää grillijuhlia mökillä tai veden äärellä, tulee vieraille varata riittävästi pyyhkeitä. Kannattaa suosia esimerkiksi hamam-pyyhkeitä, jotka kuivuvat nopeasti ja toimivat myös vilttinä illan hämärtyessä.

View this post on Instagram

Good early morning! I woke up at 5 am and knowing my house would be full of people in a few hours I now live in the weather forecast websites as we are going to sit outside and eat today. Its the most important day of the year when it comes to the weather in Sweden and it is ALWAYS raining. Every year. I cant remember a single midsummer without any rain. And the mosquitos! Tomorrow we will all wake up with bites all over our bodies but that comes with midsummer – like it or not. Eight guests will spend the night in our house, the rest living near by. That means its going to be a late night /early morning before this day Is over but its gonna be fun – I prepered a lot of games and activitets for our guests so I wonder how we would have time to eat 😂 I like partys when things happening, not just eat and drink all day. I want people to have fun, that makes me happy to. Well, better get started with the day! And the weather? Most of the websites show sun. One promise rain. But I am a positiv person. I think the one that tell us rain is a big liar! Have a happy weekend everyone! . . . . . #scandicinterior #bohointeriors #nordicinterior #myseasonedhome #myseasonalrevamp #currenthomeview #greathomestaketime #outdoordecor #porchinspo #porchgoals #patioinspo #patio #patiodecor #pationizer #outdoorlivingroom #elledecorationse #currenthomeview #myinterior #passion4interior #dreaminterior #interior_delux #dream_interiors #kava_interior #myinterior #kava_interior #inspire_me_home_decor #skonahem #interior4inspo #vintageinterior #vintagehome #vintagedecor

A post shared by Anna-Lena Lindqvist (@annalena.lindqvist) on