NASA löysi avaruudesta Maan kaltaisen planeetan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Astronomit ovat löytäneet mahdollisesti elämälle suotuisan planeetan, joka sijaitsee lähellä Maata ainakin galaktisessa mittakaavassa. Planeetta löydettiin NASAn eksoplaneettoja etsivän TESS-sateliitin avulla.

GJ 357 d -niminen, supermaaksi kuvailtu planeetta sijaitsee 31 valovuoden päässä Vesikäärmeen tähdistössä. Se on noin kaksi kertaa Maapallon kokoinen. Massaltaan planeetta on kuusinkertainen Maahan verrattuna.

Planeetta sijaitsee Cornellin yliopiston tiedotteen mukaan aurinkonsa elinkelpoisen vyöhykkeen ulkoreunan tuntumassa. Tutkijat suhtautuvat toiveikkaasti ajatukseen siitä, että planeetalla voisi olla kaasukehä ja nestemäistä vettä.

GJ 357 d ja sen kaksi naapuriplaneettaa kiertävät kääpiötähteä, jonka koko on noin yksi kolmasosaa meidän aurinkomme vastaavasta. Tutkijat toivovat pystyvänsä tulevaisuudessa etsimään planeetalta merkkejä elämästä uudenlaisilla teleskoopeilla.