Suomalainen Rendel-elokuva saa jatkoa – tehdään suoraan englanniksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen supersankari Rendel on saamassa elokuvalleen jatko-osan, kun Rendel 2 -elokuvan kuvaukset käynnistyvät Kainuussa syyskuun alussa ja kestävät lokakuun loppupuolelle. Kris Gummerus palaa nimirooliin ja pääpahiksen Smileyn roolissa nähdään brittiläinen Sean Cronin.

Ensimmäinen Rendel menestyi kansainvälisesti, mistä syystä jatko-osa tehdään suoraan englanniksi. Kainuun lisäksi Rendeliä kuvataan myös Jyväskylän seudulla.

– Tottakai olen hemmetin innoissani päästä tekemään töitä tämän porukan kanssa. On ollut mielenkiintoista ja hauskaa luoda uusia hahmoja uusien ihmisten kanssa, ohjaaja Jesse Haaja kertoo.

– Se, että voidaan luoda hyvä supersankaritarina, niin tarvitaan paha pahis ja Sean on siihen kuin nakutettu. Smileyn hahmoa on rakennettu pitkään, ja kun saimme Seanin mukaan, niin palaset loksahti kivasti paikalleen. Tästä tulee hauskaa, Haaja jatkaa.

Smileyn roolissa nähtävä Sean Cronin on aiemmin nähty sivurooleissa muun muassa elokuvissa Mission: Impossible – Rogue Nation, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, Harry Potter ja salaisuuksien kammio sekä 007 – Kun maailma ei riitä. Muita ulkomaisnimiä elokuvan näyttelijäkaartissa ovat australialainen Kaitlyn Boyé sekä englantilainen lapsitähti Jonah Paull. Suomalaisia kiinnityksiä ovat mm. Tero Salenius ja Minna Nevanoja.