Tanska ei suostunut myymään Grönlantia – Trump perui vierailunsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset häkeltyivät Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puheista, joiden mukaan hän on kiinnostunut ostamaan itsehallintoalueena toimiva Grönlannin Tanskalta. Tanskalaiset ja grönlantilaiset tekivät harvinaisen selväksi, että Grönlanti ei ole kaupan – vielä vähemmän amerikkalaisille.

Tanskan pääministeri Mette Fredriksen kommentoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin omituisia Grönlannin ostopuheita, että jo pelkkä ajatus on absurdi. Saari ei ole myytävänä. Grönlannissa asuvat alkuperäisasukkaat eivät ole aikeissa edes neuvotella asiasta. Kuten tapoihin kuuluu, on Donald Trump nyt suuttunut, koska ei saanut asiassa tahtoaan läpi. Hänen oli määrä vierailla Tanskassa syyskuun alussa.

– Tanska on erittäin erityinen maa uskomattomien ihmisten kera, mutta nojautuen pääministeri Mette Fredriksenin kommentteihin haluttomuudesta keskustella Grönlannin ostamisesta, aion siirtää tapaamistamme muutaman viikon sisään toiseen ajankohtaan, Donald Trump twiittasi.