Stara Yhdysvallat

Viihdeuutiset

Satiirilehti: IKEA julkaisi koottavan muurin – sopii myös Meksikon rajalle

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump lupasi jo vaalikampanjansa alkuvaiheessa rakennuttaa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle muurin, jonka Meksiko joutuu kuitenkin maksamaan. Näin tulee tuskin koskaan käymään, mutta nyt satiirilehti Der Postillon on keksinyt meksikolaisille edullisen ratkaisun ongelmaan.

Lehti kehitteli ruotsalaiselle IKEA-huonekalujätille Börder Wåll -nimisen konseptin helposti koottavasta 10 metriä korkeasta ja 3.144 kilometriä pitkästä muurista, jonka rakentamiseen ei tarvita edes erillisiä työkaluja. Varsinaisen muurin hinnaksi on arvioitu jopa 24 miljardia dollaria, mutta IKEA-muurin saisi paikalle alle 10 miljardilla.

Pahvilaatikossa rakennuspaikalle toimitetaan niin muurin elementit kuin pikkilanka ja sen tukivarret. Tällaisen muurin kestävyys tuskin riittäisi Trumpin johtamille Yhdysvalloille. Tuotteelle luvataan siitä huolimatta viiden vuoden takuu.

Matkailu

USA:n lentokentiltä takavarikoitu ennätysmäärä aseita – suurin osa ladattuna!

Yhdysvaltalaisilla lentokentillä on takavarikoitu viime vuonna yhteensä 3.391 tuliasetta matkustajien käsimatkatavaroista. Aseiden määrä oli peräti 28 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Eniten aseita takavarikoitiin Atlantan Hartsfield-Jacksonin kansainväliseltä lentokentältä.

Yhdysvaltojen lentokenttätarkastajat ovat julkaisseet tilastonsa vuodelta 2016. He tekivät yli kaksi miljoonaa turvatarkastusta päivittäin. Matkustajien käsimatkatavaroista löytyi päivittäin keskimäärin yhdeksän asetta, TSA tiedottaa.

Huolestuttavammaksi asian tekee se, ett’ 83 prosenttia aseista oli ollut ladattuina. Atlantan lentokentän jälkeen toiseksi eniten aseita löydettiin Dallas-Fort Worthin kansainväliseltä lentokentältä ja kolmanneksi eniten Beorge Bush Intercontinental Airportilta Houstonista.

Suomessa turvatarkastusta koskevista määräyksistä vastaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, joka on myös kansallinen turvatarkastuksia valvova viranomainen. Trafin sivuilta saat taustatietoa turvatarkastuksista.

Matkailu Ohhoh!

Yhdysvaltojen aavehotellit listattiin – näissä kummittelee varmasti

Yhdysvaltoihin saa menopaluulentoja Skandinaviasta ennätysedullisesti. Amerikassa riittää nähtävää, ja jokaisella maan osavaltiolla on omaleimainen tapansa edustaa amerikkalaisuutta. Nyt on listattu jenkkien hotellit, joissa kummittelee eniten.

Kummitusjahtiin matkustavien kannattaa tutustua näihin 17 amerikkalaishotelliin, joissa on raportoitu paranormaalia toimintaa. New Orleansissa sijaitseva Hotel Provincial on toiminut sisällissodan aikana sairaalana. Nykyisin rakennuksessa kerrotaan olevan sotilaiden vaeltelevia henkiä.

Estes Parkissa sijaitseva Stanley Hotel on toiminut Stephen Kingin Hohto-teoksen inspiraation lähteenä. Hotellissa tiettävästi kummittelee, ja siellä on erillisiä riivattuja huoneita vierailijoiden käyttöön. Jokaisessa hotellin televisiossa on myös mahdollisuus katsoa Hohto-elokuvaa vuorokauden ympäri.

#goldenhour shoot of the beautiful #stanleyhotel

A photo posted by Stanley Hotel (@thestanleyhotel) on

Charlestonissa sijaitseva Battery Carrige House Inn on tunnelmallinen majoitusalanliike. Hotellin esittelytekstissä kerrotaan herrasmiesmäisestä kummituksesta sekä päättömästä sisällisodan aikaisesta aaveesta.

Floridan Cassadaga on tunnettu spirituaalisesta ilmapiiristään. Hotellin omistajat ovat ylpeinä ilmoittaneet, että heidän majoitusliikkeensä on täynnä henkimaailman toimintaa. Hotellin palveluihin kuuluu myös oma meedio.

#cassadaga #hotel

A photo posted by Hotel Cassadaga (@hotelcassadaga) on

Kun puhutaan Yhdysvaltojen eniten kummittelevasta hotellista, ei Eureka Springsissä sijaitsevaa Crescent Hotelia voi ohittaa hyvällä tahdollakaan. Hotellissa kummitelee vanhoja asiakkaita, joihin pääsee tutustumaan esimerkiksi opastettujen yökierrosten aikana.

Popkulttuuristakin tuttu New York Cityssa sijaitseva Hotel Chelsea on aikoinaan ollut alueensa korkein rakennus. Nyt 12-kerroksinen hotelli jää pilvenpiirtäjien varjoon, mutta siellä mellastavat henget ovat käyneet monille vieraille tutuksi. Nancy Spungen on kuollut samassa rakennuksessa.

Chelsea hotel in snow pic by @christein

A photo posted by Blondie (@blondieofficial) on

Ystävällinen tohtori William Jacocksin henki kummittelee Carolina Inn -nimisessä hotellissa, Pohjois-Karolinan Chapel Hillissä. Hotellissa kuitenkin kerrotaan olevan tunnetun herran lisäksi myös 20 muutakin kummitusta.

A little slice of winter here in NC ❄️❄️❄️☃️#winterinthesouth thanks @alievans923 for awesome pic

A photo posted by The Carolina Inn (@thecarolinainn) on

Hollywood legendaarinen Roosevelt Hotel on julkkishenkien riivaama. Asiakkaat ovat kertoneet nähneensä muun muassa Marilyn Monroen ja Carole Lombardin henkiä vaeltelemassa hotellin käytävillä.

Our doors are open, when are you visiting next? #HotelGoals

A photo posted by The Hollywood Roosevelt (@thehollywoodroosevelt) on

Pahamaineisen Alamon lähellä sijaitseva Emily Morgan Hotel omaa kaksi kummituskerrosta, joista voi varata huoneen pyydettäessä. San Antoniossa sijaitsevan hotellin 12. ja 14. kerrokset ovat toimineen ennen sairaalan kirurgisena osastona ja krematoriona.

I can vouch. It's definitely haunted. #emilymorganhotel #sanantonio #texas #hauntedhotels

A photo posted by Life 101 (@jrandal) on

Voodoo-vaikutteista historiaa omaava New Orleans on mielenkiintoista henkimaailmaa ihannoivien turistien suosikkipaikka. Place D’Armes Hotelissa kiertelee isoäitiään etsivän pikkutytön haamu.

A suite like this? 11/10 would book. #Hotel #Tourism #ExpOldMtl

A photo posted by Hotel Place D'Armes (@placedarmes) on

Milwaukeessa sijaitseva Pfister Hotel on toiminut vuodesta 1863. Hotellivieraat ovat usein valittaneet kummituksista hotellin vastaanottoon.

A lot can change in 100+ years, but some charm never gets old. #ThrowbackThursday #Hotels #HistoricHotels #PfisterHotel #milwaukee

A photo posted by The Pfister Hotel (@thepfisterhotel) on

Jekyll Island Club Hotelilla on mielenkiintoinen historia. Georgian rannikolla Jekyll Islandilla sijaitseva majoitusliike on jäänyt kiinteistön alkuperäisen omistajan pojan hengen tyyssijaksi. Poika ammuttiin.

Goodnight 🎇 #JICH #LaborDayWeekend

A photo posted by Jekyll Island Club Hotel (@jekyll_club) on

Myrtles Plantation sijaitsee St. Francisvillessä, Lousianassa. Legendan mukaan kiinteistössä kummittelee 12 henkeä, joista yksi on rakennuksen pihaan ammuttu William Winter.

This photo was recently sent to us by an overnight guest.. see anything on the stairs? #myrtlesplantation #stfrancisville #americasmosthaunted

A photo posted by The Myrtles Plantation (@themyrtlesplantation) on

New Jerseyn Cape Mayssa on Southern Mansion B&B -niminen hotelli, jonka ajasta iäisyyteen siirtynyt asiakas Ester Mercur kummittelee kiinteistössä edelleen.

New Orleansissa sijaitseva Marshall House on rikkaan historian omaava rakennus. Hotelli on aiemmin toiminut kolme kertaa sairaalana, joten henkiä on alueella riittämiin.

Televisiosarjastakin tuttu noitakaupunki Salem on kummitusfanien ykkösmatkakohde. Hawthrone Hotelissa voi kuulla lapsen itkua, nähdä välkkyviä valoja ja tuntea aaveiden kosketuksen.

Länsirannikolla on ainakin yksi hotelli, jonka voi panna kummitushotellien joukkoon: Queen Anne Hotel. Sanfranciscolainen majoitusalanliike on toiminut aiemmin tyttökouluna.

She wanted to stay in this haunted hotel 😬 #spookyvibes #sanfrancisco #hopeimakeitoutalive #marylake

A photo posted by kirby chipman (@waynenkirby) on

Viihdeuutiset

Vuoden traagiset kuolemat eivät ole ohi – teinielokuvista tuttujen punaisten mukien keksijä kuoli

Punaiset Solo-kertakäyttömukit ovat tulleet monille tutuksi amerikkalaisten teinielokuvien kautta. Yhdysvaltalaisten nuorten opiskelijabileet eivät nimittäin ole mitään, mikäli olutta ei tarjoilla ikonisiksi muodostuneissa punaisissa kertakäyttömukeissa.

Vuoden 2016 traagiset kuolemat eivät sunkaan ole ohi. Punaisen Solo-mukin keksijä Robert Hulseman on nimittäin liittynyt David Bowien, Carrie Fisherin ja George Michaelin joukkoon. 21. Joulukuuta menehtynyt mies on kuollessaan 84 -vuotias.

Hulseman kehitteli punaiset kertakäyttömukit 1970-luvulla. Mashable-sivuston mukaan hänen poikansa on todennut miehen suunnitelleen ne ensin perheiden käyttöön. Tilavuudeltaan sopivasti oluttuopillisen kokoisista mukeista tuli kuitenkin opiskelijoiden suosikkeja.

Uutinen Robert Hulsemanin kuolemasta on sittemmin levinnyt nopeasti sosiaalisessa mediassa. Monet osoittivat kunniaa miehelle, joka teki heidän yliopistoajoistaan ikimuistoisia.

 

Matkailu Viihdeuutiset

Lento Yhdysvaltoihin 65 eurolla – lentomatkailun hinta romahtanut

Norwegian-lentoyhtiö aloitti taannoin liikennöimään Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. Edulliset hinnat ovat halventuneet entisestään, kun yhtiö tarjoaa ensi kesäksi yhdensuuntaisia lentoja alle sadalla eurolla. Edinburghista pääsee New Yorkiin 65 eurolla.

Lentolippujen hintoihin eivät kuulu matkatavarat, ateriat tai istumapaikkojen valitseminen. Hintoja on voitu laskea uusien lentokoneiden vuoksi, sillä ne käyttävät vähemmän polttoainetta. Norwegian ottaa huhtikuussa käyttöönsä kuusi uutta Boeing 737MAX-mallin konetta, iNews uutisoi. Lentojen hintoja laskevat myös yhtiön käyttämät pienemmät lentokentät.

Suomalaisittain hintojen alentuminen tarkoittaa sitä, että halvimmat lennot rapakon taakse saattaa saada monen pysähdyksen taktiikalla. Loppupeleissä kannattaa kuitenkin laskea, onko muiden lentoyhtiöiden hieman kalliimmissa hinnoissa mukana valmiiksi ruumaan menevien matkalaukkujen ja aterioiden hinta.

Lifestyle Terveys

Yhdysvalloissa uusi kansantauti: Neljännes kärsii vaalimasennuksesta

Amerikkalaisten mielenterveyttä tutkiva ja hoitava American Psychological Association -niminen järjestö on toteutanut tutkimuksen, jonka mukaan neljäsosa Yhdysvaltojen kansalaisista kärsii vaalimasennuksesta. Englannin kielellä oireyhtymää kutsutaan nimellä Election Stress Disorder.

Tutkimuksen mukaan noin 25 prosenttia yritysten työntekijöistä on kärsinyt poliittisista keskusteluista tämän syksyn aikana. Ihmiset ovat stressaantuneita presidentinvaaleista ja sen tuloksista. Stressihormoni, eli kortisoli, voi altistaa ihmiskehon useille eri heikkouksille ja aiheuttaa jopa ennenaikaista vanhenemista.

Stressihormonin tuotantoa ei pysty säätelemään, ja pahimmassa tapauksessa ylivallan ottanut stressi aiheuttaa sydänkohtauksen. Ihmisille on elintärkeää saada elämään omaa tilaa ja stressiä pitäisi ennemmin ennaltaehkäistä kuin keskittyä pelkästään sen vähentämiseen. Politiikasta ahdistuvien kannattaisi vältellä aihetta tai ainakin omaksua sen tosiasia, että he eivät voi vaikuttaa tilanteeseen. Sen sijaan he voivat vaikuttaa omaa hyvinvointiin, WGBH uutisoi.

Ei ole järkevää toimia vasta sitten, kun uupumus ja ahdistus ovat ottaneet vallan. Jotta olotila ei vaipuisi stressisuossa tarpomiseen, kannattaa hyvinvointiin kiinnittää huomiota jo ennen kortisolikohtauksen purkautumista. Yhtäjaksoiset ja pitkät yöunet, ruokavalio, vapaa-aika ja virikkeet auttavat stressin unohtamisessa.

Yksi parhaimmista tavoista saada potkua päivään on ennen töitä suoritettu juoksulenkki. Ensimmäinen kerta on epätoivoinen, toinen ärsyttää ja kolmas ketuttaa. Lopulta aamulenkin jälkeiseen fiilikseen jää koukkuun. Paras tapa stressin purkamiseen ja estämiseen on ystävien ja läheisten kanssa ajan viettäminen.

Viihdeuutiset

Melania Trump ei halua Valkoiseen taloon – tulee maksamaan New Yorkille miljoonan päivässä

Donald Trumpin vaimo Melania on ilmoittanut, että hän ei aio muuttaa Valkoiseen taloon. Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa sijaitseva Valkoinen talo on presidentin virka-asunto ja pääasiallinen työpaikka, jonne presidentti perheineen olisi alkuperäisen käytännön mukaan muuttanut.

Melania Trump aikoo jatkaa asumista New Yorkissa hänen ja Donaldin 10-vuotiaan Barron-poikansa kanssa, että poika pystyy käymään koulunsa loppuun normaalisti. Järjestely ja siihen johtaneet syyt saattavat kuulostaa aluksi järkeviltä, mutta sen seuraukset ovat kuitenkin todella kalliit.

CNN Money -sivuston mukaan presidenttiperheen asuminen sekä New Yorkissa että Washingtonissa tulee maksamaan New Yorkin kaupungille yli miljoona dollaria joka päivä. Koko presidenttiperhe saa korkeimman luokan suojelun vuorokauden ympäri, mikä on kaupungissa haastavaa.

Suojelu yltää myös kaikkiin Donald Trumpin aikuisiin lapsiin ja heidän perheisiinsä. He kaikki asuvat suurkaupungissa, jossa suojelu on tietenkin paljon haastavampaa ja vaatii enemmän resursseja poliisilta ja koko kaupungilta. New Yorkin pormestari Bill de Blasio oli kommentoinut asiaa tiedotustilaisuudessa niin tuntuvaksi kulueräksi, että kaupunki tulee tarvitsemaan sen kattamiseksi apua. Kolme tahoa on laskenut presidenttiperheen turvallisuuden maksavan heidän asumisjärjestelyidensä vuoksi miljoona dollaria joka päivä.