Kaverin kumppani pettää – pitääkö kaverille kertoa?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eräs nainen kertoo aviomiehensä parhaan kaverin pettävän kumppaniaan. Nainen on petetyn vaimon hyvä ystävä ja haluaisi kertoa asiasta hänelle. Hänen aviomiehensä, eli pettäjän paras ystävä, ei kuitenkaan halua puuttua asiaan. Mitä pitäisi tehdä?

PureWow-lehdessä on annettu puheenvuoro parisuhdeasiantuntija Jenna Birchille. Hän muistuttaa naista, että hänen itsensä tulisi eniten kunnioittaa omaa kumppaniaan ja olla lojaali hänelle. Samalla voi miettiä, haluaisiko ystävänsä kertovan hänelle itselleen asiasta, vai olisiko parempi jos pettäjä paljastaisi asian itse.

Birch suositteleekin naista keskustelemaan asiasta oman aviomiehensä kanssa siten, että mies kehoittaisi parasta kaveriaan olemaan rehellinen asian kanssa. Mies voisi kertoa syrjähypystä vaimolleen itse.

Usein petetyt kumppanit aistivat asioiden olevan pielessä, joten se ei välttämättä tule vaimolle yllätyksenä. Toisaalta parhaan ystävän tehtävänä on nostaa myös ikäviä asioita esille ja olla rehellinen. Moraali voittaa aina. Asiasta kannattaa keskustella hienovaraisesti siten, että sopii tapaamisen julkiselle, mutta rauhalliselle paikalle.

Asia kannattaa esittää siten, että kertoo tiedoistaan ja kuinka on saanut asian selville. Petetylle voi antaa täsmällisiä tietoja todisteeksi, joiden avulla hän voi kysyä asiasta kumppaniltaan. Salasuhteen toisen osapuolen nimeä ei kannata sanoa, ellei petetyksi tullut tunne henkilöä. Kannattaa myös pyytää, että petetty ei kerro puolisolleen, mistä on saanut tietää syrjähypystä.

Reaktiot voivat vaihdella vihasta suruun ja jopa asian kieltämiseen. Tällöin on kuitenkin tärkeintä, että ystävä kertoo olevansa aina apuna ja käytettävissä, tunsipa petetyksi tullut mitä tahansa tunteita. Jokainen ansaitsee kuulla totuuden ja olla arvostettu.