Tuomioistuin salli kokaiinin viihdekäytön kahdelle henkilölle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kokaiinin hallussapito ja käyttö on ensi kertaa sallittu kahdelle ihmiselle Meksikossa. Tapausta kuvaillaan historialliseksi. Tuomarin päätöksen mukaan kokaiinin hallussapito, kuljetus ja 500 milligramman päivittäinen käyttö on sallittua henkilöille.

He eivät kuitenkaan saa myydä sitä eteenpäin tai käyttää kokaiinia julkisilla paikoilla. Viranomaistahot tulevat tarkkailemaan käyttöä. Mexico United Against Crime -järjestö kuvailee päätöstä askeleeksi kohti uutta, Meksikosta turvallisemman tekevää huumausainepolitiikkaa.

Maan presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kerto nykyisen huumeiden vastaisen sodan johtavan vuosittain vain tuhansien ihmisten kuolemaan. Hänen mukaansa huumeiden dekriminalisointi maassa heikentäisi kartelleita ja rikollisjärjestöjen toimintaa.

Päätös saatetaan kuitenkin vielä kumota Meksikon terveysministeriön toimesta. Sitä tullaan myös vielä tarkastelemaan korkeimman oikeuden tuomareista koostuvan paneelin toimesta, uutisoi BBC.