Stara huumeet

Ohhoh!

Munkkiluostarista jättimäinen huumetakavarikko – 4,6 miljoonaa tablettia!

Myanmarilaisessa luostarissa asuva buddhalainen munkki on pidätetty huumeiden salakuljettamisesta. Luostarin johtavassa asemassa oleva munkki oli yrittänyt salakuljettaa 400.000 metamfetamiinitablettia Myanmarin Maungdawista Bangladeshiin. Tabletteja löytyi luostarista miljoonittain.

The Irrawaddy -lehti uutisoi, että buddhalaisten munkkien yhteisöstä löytyi yhteensä 4,6 miljoonaa metamfetamiinitablettia. Suuri huume-erä löytyi apotti Arsaran salakuljetusvyyhdin yhteydessä. BBC:n mukaan tablettien katukauppa-arvo oli yhteensä noin 8,57 miljoonaa euroa.

Myanmar on tunnettu sen huumetuotannostaan. Huumeiden valmistaminen ja tuottaminen on yksi maan suurimmista ongelmista. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maassa tehdään laaja huumetakavarikko. Viime vuoden syyskuussa poliisit paljastivat 15 miljoonan metamfetamiinitabletin erän, jonka katukauppa-arvo lähentelee 100 miljoonaa euroa.

The incident reportedly marks the first time in Maungdaw police records that a Buddhist monk has been apprehended for drug dealing.Read more: https://goo.gl/YnGbLH

Publié par The Irrawaddy – English Edition sur lundi 6 février 2017

Viihdeuutiset

Tyttö selvisi huumehelvetistä – uskomattomat kuvat ennen ja jälkeen!

Huumeidenkäyttäjistä näkee usein poliisin pidätyskuvia vuosien varrelta. Kuvissa näkyy henkilöiden karmea muutos, joka ulkonäölle huumeiden käyttämisestä aiheutuu. Nyt riippuvuudestaan selvinnyt nainen on jakanut kuvat kerrankin toisin päin kun hän juhlii jo neljättä vuotta raittiina.

26-vuotias Dejah Hall on jakanut Facebook-sivuillaan kuvat, joista näkee miten hän on muuttunut neljässä vuodessa. Ensimmäisessä kuvassa hän kärsii metamfetamiini- ja heroiiniriippuvuudesta, hänen katseensa on tyhjä, meikki sotkuinen ja kasvojen iho ruhjeilla. Uudessa kuvassa Hall on kuitenkin säteilevän kaunis ja hymyilee onnellisesti kameralle.

Dejah Hall kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että hänen riippuvuutensa oli pahimmillaan yli 20-vuotiaana. Alamäki alkoi kuitenkin jo 17-vuotiaana kun hän jäi koukkuun kipulääkkeisiin. Lopulta nainen oli huumeiden käyttämisen seurauksena hyvin aliravittu ja käytti sekä heroiinia että metamfetamiinia samanaikaisesti.

Hänen isoisänsä sai lopulta Dejah Hallin päättämään, että hän haluaa lopettaa huumeiden käyttämisen. Isoisä oli kertonut itkuisena naiselle, että hänen käytöksensä satuttaa isoisää. Tämän jälkeen nainen pidätettiin huumeiden hallussapidosta, ja hän joutui vankilaan. Hall olisi päässyt vielä vankilassa käsiksi huumeisiin, mutta hän oli kuitenkin päättänyt lopettaa käyttämisen kerrasta tullessaan uskoon.

Kuva: Poliisi
Lifestyle Terveys Viihdeuutiset

Teinien juhliminen ja humalahakuisuus romahtanut – seksin määrä myös!

Nyt voidaan rehellisesti sanoa, että nuorissa on tulevaisuus. Nykyajan teinit viettämän mielummin aikaansa rauhallisten ja terveellisten tekemisten parissa kuin örveltäisivät kaupungilla siihen saakka, että katupartio korjaa talteen. Hyvä niin.

National Institute of Healt -niminen tutkimuslaitos on toteuttanut selvityksen, jonka mukaan ainoastaan 37 prosenttia lukioikäisistä nuorista kertoo olleensa humalassa. Määrä on alhaisin mitä on koskaan mitattu kuluneen 40 vuoden aikana. 15 vuotta sitten puolet nuorista kertoi juoneensa itsensä humalaan vähintäänkin kerran.

Myös tupakointi ja huumeidenkäyttö on vähentynyt aiempiin sukupolviin verrattuna. Teinit katsovat mielummin Netflixiä kuin lähtevät bilettämään. Tilastot seuraavat viime vuonna julkaistuja uutisia siitä, että nuoret harrastavat nykyään myös huomattavasti vähemmän seksiä kuin vaikkapa 80-luvulla teini-ikäänsä viettäneet.

And how was your weekend? #GilmoreGirls

A photo posted by Netflix Nordic (@netflixnordic) on

Terveys Viihdeuutiset

Salakavala fentanyyli tappaa käyttäjänsä yhä useammin – katukaupan uusi ongelma

Sata kertaa morfiinia voimakkaampi fentanyliini on raivannut tiensä huumekauppiaiden valikoimiin. Reseptillä määrättävä kipulääke aiheuttaa vahvaa riippuvuutta ja sen yliannostuksen riski on suuri. Käyttäjiä on kuollut nyt enemmän kuin koskaan ennen.

Los Angeles Times uutisoi Kalifornian alueen kohtaamasta ongelmasta, jossa meksikolaiset huumekartellit ovat kuljettaneet Yhdysvaltoihin ennätysmääriä Kiinassa tuotettua fentanyylia. Vahvasti koukuttavaa opioidiagonistia käytetään sairaalaolosuhteissa voimakkaan kivun hoidossa ja anestesiassa.

Liiallisesti käytettynä aine lamauttaa hengityksen ja keskushermoston, hidastaa sydämen sykettä, suoliston toimintaa ja alentaa verenpainetta.

Pelkästään Kaliforniassa on raportoitu 50 prosentin kasvua kuolintilastoissa, joissa aineen yliannostukseen on kuollut 62 ihmistä vuonna 2014. Yhdysvaltain huumepoliisi varoittaa, että tappavaa kipulääkettä myydään kaduilla huomattavasti takavuosia enemmän.

EU:n huumevirasto on saanut ilmoituksia fentanyylin ilmestymisestä huumausainemarkkinoille jo vuonna 2013. Lääkevalmisteet ovat korvanneet perinteisiä huumausaineita ja ne tekevät Euroopan huumeongelmasta monisyisemmän.