Miljoonien aarre löytyi metallinpaljastimella – pariskunnan onnenpotku

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metallinpaljastin voi johdattaa arvokkaiden aarteiden jäljille, ainakin jos kärsivällisyyttä riittää. Erään pariskunnan harrastus palkittiin taannoin miljoonien eurojen arvoisella löydöllä. Iso-Britanniassa asuvat Adam Staples ja Lisa Grace olivat tutkimassa Somersetissä sijaitsevaa maatilaa, kun metallinpaljastin alkoi piippaamaan.

Pariskunnan yllätykseksi maasta löytyi yhteensä 2,517 hopeakolikkoa. Kolikot ovat peräisin 1000-luvulta kuningas Harald Godwininpojan ajoilta. Hopeisten kolikoiden arvo saattaa kohota viiteen miljoonaan puntaan, eli yli 5,5 miljoonaan euroon, uutisoi Daily Mail.

Pariskunta luovutti kolikot lain mukaisesti British Museumin tutkittavaksi. Mikäli ne julistetaan aarteeksi, tulee museon maksaa niiden arvo puoliksi löytäjille ja puoliksi löytöpaikkana toimineen tontin omistajalle.