NASAn johtaja: Pluto on planeetta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkokuntamme planeettojen virallinen määrä tipahti vuonna 2006 yhdeksästä kahdeksaan. Tuolloin Pluto määriteltiin uudelleen planeetasta kääpiöplaneetaksi.

Pluton status herättää edelleen keskustelua. Nyt NASAn pääjohtaja Jim Bridenstine on ilmoittanut pitävänsä Plutoa edelleen planeettana.

– Minun näkemyksessäni Pluto on planeetta. Voitte kirjoittaa NASAn johtajan julistaneen Pluton jälleen planeetaksi. Pysyttelen kannassani, sillä niin minä sen olen oppinut, Bridenstine kertoi FIRST Robotics -tapahtumassa.

Kommentti ei kuitenkaan tarkoita, että Pluto olisi virallisesti julistettu jälleen planeetaksi. Jim Bridenstine nimitettiin NASAn johtoon presidentti Donald Trumpin toiveesta. Päätös herätti kritiikkiä, sillä hänellä ei ole edeltäjiensä tavoin koulutustaustaa tieteen tai tekniikan parissa.