Tässä he ovat! Kaikki Big Brother 2019 -asukkaat esittelyssä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään käynnistyvä Big Brother saa yhteensä 14 asukasta, joista vain 13 asukasta saa ensimmäiseksi viikoksi oman sängyn. Parhaillaan asukkaat astelevat sisään yksitellen. Starassa on nyt käynnissä liveseuranta alkavan tuotantokauden asukkaista.

BB-Tarina 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Tarina, 23, Helsinki

Ensimmäisenä taloon asteli juuri helsinkiläistynyt 23-vuotias psykologian opiskelija Tarina. Hänen mukaansa psykologian opiskelu ei välttämättä ole etu talossa muiden kanssa toimiessa. Tarina kertoo intohimoiseen henkisen kasvun ja luonnon.

BB-Timo 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Timo, 52, Espoo

Seuraavana taloon asteli 52-vuotias espoolainen IT-yrittäjä ja sovellusarkkitehti Timo, jonka arki kuluu koodatessa. Parasta hänessä on omasta mielestään asioiden jatkuva kehittäminen ja tekeminen tehokkaammin. Timo kertoi olevansa humalassa tavallista hauskempi.

– Vaikka tykkään matkustella, niin viihdyn kyllä myös neljän seinän sisällä. Ikinä en ole pakannut vaatteita noin paljon, Timo kertoi studiossa.

BB-Ville 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Ville, 38, Hämeenlinna

Kolmantena taloon pääsi tutustumaan 38-vuotias hämeenlinnalainen perheenisä Ville. Moottoripyöräilyä harrastava Ville olevansa uskonnollinen ja jättävänsä noudattamatta Big Brotherin määräyksiä, jos ne koskevat esimerkiksi kymmenen käskyn noudattamatta jättämistä. Ville kuvailee itseään taivaan isän lapseksi.

BB-Anu 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Anu, 31, Hyvinkää

Neljäntenä Big Brotherin kulissitaloon pääsi tutustumaan uutena asukkaana 31-vuotias hyvinkääläinen asuntomyyjä ja kahden lapsen perheenäiti Anu. Hänen arkensa koostuu lasten kanssa puuhastelusta, urheilusta ja työstä. Anu kertoi sopineensa yhdessä perheensä kanssa, että hän voi osallistua Big Brotheriin. Anun lapset ovat neljä- ja seitsemänvuotiaita.

BB-Kristian 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Kristian, 27, Helsinki

Viides asukas oli 27-vuotias helsinkiläinen sekatyömies Kristian. Perusjantteriksi itsensä esittelevän Kristianin arki koostuu tyttöystävän kanssa touhutessa ja viikonloput kuluvat usein olutta juodessa. Hänellä on mielestään paha tapa sanoa asioita, joita ei pitäisi sanoa. Hipstereistä ja anjoviksesta Kristian ei juuri välitä. Hän ei kuvitellut pääsevänsä Big Brother -hakemuksensa kanssa näin pitkälle.

BB-Eeva-Leena 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Eeva-Leena, 30, Turku

Kuudentena BB-taloon asteli juuri tänään 30-vuotta täyttävä turkulainen teknologiajohtamisen opiskelija Eeva-Leena. Hän siirtyi siis juhlimaan synttäreitään kameroiden eteen. Hänen mukaansa jokaisen tulisi pyrkiä oman onnellisuutensa maksimoimiseen, ja sen esteenä hän näkee länsimaisen yhteiskunnan suorituskeskeisyyden. Aiemmin tilastotiedettä opiskellut Eeva-Leena kertoi, että hän ei vältä riskejä elämässä eikä vältä konflikteja muiden ihmisten kanssa.

BB-Tuula 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Tuula, 54, Tampere

Seitsemäs asukas alkaneen kauden Big Brotherissa on 54-vuotias tamperelainen lastentarhanopettaja Tuula. Hän kertoo olevansa intohimoinen mökkeilijä. Sosionomi Tuula kertoi olevansa avoin, positiivinen ja huumorintajuinen, mutta myös pitävänsä heittäytymisestä, bilettämisestä ja hassuttelusta. Logiikka ei ole Tuulan vahvoja puolia, mutta tiimityöskentely sen sijaan on. Erityisen hyvää hänen mielestään on stressinsietokyky.

– Täytyyhän sinne saatana lähteä voittamaan, Tuula kertoi ennen taloon menoaan.

BB-Jukka 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Jukka, 24, Lappajärvi

Kahdeksantena sisään pääsi 24-vuotias lappajärveläinen metallikoneistaja Jukka. Hän kertoi studiossa, että herrasmiehen tärkein tehtävä on saada muut tuntemaan olonsa hyväksi. Hän kertoo olevansa luonteeltaan kuin Leijona, eli miellyttävänsä muita, mutta tuovansa mielellään omat mielipiteensä julki. Jukka harrastaa kalastusta ja frisbee-golfia. BB-talossa hän aikoo olla pelurin roolissa hämmentämässä pakkaa. Rontti-kissan kanssa asuva Jukka on ollut vuoden ajan sinkkuna.

BB-Kevin 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Kevin, 20, Helsinki

Yhdeksäntenä Big Brotherin asukkaista esiteltiin 20-vuotias helsinkiläinen Kevin, jonka päätavoite on esitellä erilaisia miehisyyden malleja. Naisten mekkoon taloon saapuessaan pukeutunut Kevin kertoi, että vähemmistöön kuuluvana hän on tottunut erilaisiin konflikteihin. Kevin rakastaa lettuja ja hänen suurin voittonsa on ollut mielenterveysongelmista selviäminen. Parasta hänessä on mielestään energisyys ja karisma. Nuori mies on tottunut kommuunielämiseen.

BB-Mira 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Mira, 30, Rauma

Kymmenes asukas oli 30-vuotias raumalainen baarityöntekijä Mira. Aiemmin muun muassa pakopeli-yrityksessä työskennellyt Mira kertoi olevansa huolissaan siitä, ettei saa talossa Battery-energiajuomaa, somea ja kännykkää. Tankotanssia ja lentopalloa harrastanut Mira kertoo antavansa sanallisesti voimakkaasti takaisin. Parisuhteensa vuoksi hän ei ole aiemmin hakenut Big Brotheriin, mutta eron myötä se tuli lopulta mahdolliseksi.

BB-Kimmo 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Kimmo, 32, Vantaa

Yhdestoista asukas oli 32-vuotias vantaalainen Finnairin lentosuunnittelija Kimmo. Hän kertoi vahvuutensa olevan ruoanlaitossa ja lähteneensä mukaan haasteiden takia, sillä Kimmo haluaa kokea myös Big Brotherin pahimmat aallonpohjat. Hän on suorittanut kolme tutkintoa ja valmistelee parhaillaan neljättä. Kimmo opiskelee parhaillaan Helsingin yliopistossa oikeustieteitä. Ärsyttävimmäksi piirteekseen hän kertoo olevansa muiden mielestä mahdollisesti besserwisser.

BB-Milla 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Milla, 24, Jyväskylä

Kahdestoista asukas oli 24-vuotias jyväskyläläinen tradenomi Milla. Hän kertoo halunneensa taloon, jotta hän löytäisi lisää itsevarmuutta. Twerkkausta harrastava Milla kertoi ärsyyntyvänsä itsekeskeisistä ihmisistä, jotka kohtelevat muita epäoikeudenmukaisesti. Hän pelkää elämässä jumiutuvansa johonkin yhteen paikkaan, ja siksi hän haki myös Big Brotheriin. Milla kuvailee itseään kolmella sanalla, jotka ovat spontaani, rohkea ja äkkipikainen.

BB-Emma 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Emma, 29, Helsinki

Kolmastoista asukas oli 29-vuotias helsinkiläinen muotialan opiskelija Emma. Keuruulla syntynyt ja ikuiseksi keuruulaiseksi tunnustautuva Emma kertoo olevansa hyvä manipuloimaan ihmisiä. Hän harrastaa drag queen -musiikkivideoiden tekemistä eikä omien sanojensa mukaan koskaan siivoa tai tee ruokaa. Emmaa ärsyttävät tylsät ja tyhmät ihmiset, joita hän ei siedä. Itse hän kertoo olevansa aina oma itsensä.

BB-Tuula 2019, Kuva: Nelonen, Petri Mast

BB-Helmeri, 32, Helsinki

Viimeisenä Big Brother -taloon asteli 32-vuotias helsinkiläinen Helmeri. Scoottauksesta itselleen ammatin luonut mies kertoo harrastaneensa lajia jo 20 vuoden ajan ja olevansa nykyisin scoottauksen ammattilainen. Helmeri kertoo suivaantuvansa helpoimmin epäaitoudesta.

– Äiti toi minut Islannista matkamuistona. Äiti menehtyi, kun olin intissä ja silloin piti olla pikkusiskon tukena. En ole pinnallinen, ja minua eivät hirveästi kiinnosta muiden mielipiteet. Olen tosi kilpailuhenkinen ja inhoan olla väärässä. En ole tullut helpoista oloista ja olen rakentanut oman urani ihan nollasta tähän pisteeseen. Sitä olisi hienoa päästä jakamaan muille ihmisille, Helmeri kertoi.