Junaa ammuttiin haulikolla Ylitorniolla – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Matkustajajunaa ammuttiin haulikolla arviolta 3. syyskuuta kello 19:25 Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella. Juna eteni 80 kilometrin tuntinopeudella pohjoisesta etelään. Haulit osuivat kahteen matkustajavaunun oikealla puolella olevaan ikkunaan ja vaunun sivuseinään sekä ravintolavaunun ikkunaan.

Rata kulkee tapahtumapaikalla aivan vesistön vieressä ja välissä on jonkin verran puustoa. Osumajäljet viittaavat 3-5 millimetrin kokoisiin hauleihin. Ampumaetäisyys on ollut junasta noin 30 metrin päässä. Junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli kolme jälkeä rikkoutuneiden ikkunoiden alapuolelle. Ravintolavaunusta hajosi ikkunan yläosassa oleva tuuletusikkuna. Haulit eivät läpäisseet ikkunoita eikä seinää.

Ampuminen on voinut tapahtua myös metsästyksen yhteydessä. Tapahtumassa on ollut pitkään epäselvää mihin vaunuihin osumia on tullut. Juna jatkoi tapahtumapaikalta pysähtymättä matkaa normaalisti seuraavalle asemalle Ouluun. Oulussa vaurioita tarkasteltiin tarkemmin. Juna jatkoi sen jälkeen päätepysäkille Helsinkiin. Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä numeroon 0295466458 tai sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.